Hrvatski Slovenski

tel: +385 95 330 3930 PON–PET 8–16 ur

Projektiranje in svetovanje v gradnji - info@zelena-gradnja.si

Zelena gradnja header
Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja s podjetjem ZELENA GRADNJA d.o.o.

Dobavni in plačilni pogoji so bistvena vsebina vsake sklenjene pogodbe s podjetjem ZELENA GRADNJA d.o.o.

Dobavni roki in termini niso zavezujoči, in zamude pri dobavi ne vodijo do odškodninskih zahtevkov.

Obveznost dobave miruje dokler naročnik zamuja s plačilom. Predaja blaga poteka v običajni embalaži v tovarni ali podružnici na račun in tveganje naročnika. Prenos tveganja se opravi s predajo blaga prevozniku ali z nakladanjem na dostavno vozilo. Poškodbe pri prevozu tako bremenijo prevzemnika. Do mesta izdobave veljavne cene ne vključujejo razkladanja. Takoj je potrebno pregledati stanje in pravilnost dobavljenega blaga. O pomanjkljivostih nas je ob siceršnji izgubi pravice zahtevka potrebno takoj pisno obvestiti.

Stranka mora zagotoviti prevzem na gradbišču ali na drugem naslovu dobave. Če na naslovu dobave ni nikogar, smo upravičeni, da blago razložimo sami na stroške in tveganje stranke in z učinkom na izpolnjevanje pogodbe.

Posamezne cene se lahko spremenijo. Plačilo se načeloma izvede avansno. Vsi moguče nastali in tudi zunajsodni stroški uveljavljanja, vključno s stroški izterjave, s  fiksno tarifo te uredbe,  bremenijo stranko.

Svetovalne storitve podjetja ZELENA GRADNJA d.o.o. niso sestavni del naročila in so brez izjeme nezavezujoče. Stranka je obvezana zahtevati opis izdelka in navodila za obdelavo ter upoštevati to dokumentacijo pri obdelavi materiala. Dispozicija blaga in uporabe je na lastno odgovornost.

S strani podjetja ZELENA GRADNJA d.o.o. podane uporabniške vrednosti in kvadratura so vedno neobvezujoči in se ne štejejo kot del pogodbenih obveznosti. Vrednosti se lahko zaradi lokalnih razmer in navodil za obdelavo, zaradi narave dela samega, itd., močno razlikujejo.

Vsi zahtevki po uveljavitvi garancije proti podjetju ZELENA GRADNJA d.o.o. odvise o izdelku in proizvojalcu.

Odgovornost in povračilo katerekoli škode podjetja ZELENA GRADNJA d.o.o. je pri škodi omejeno na posebej hude malomarnosti ali namerne poškodbe. To ne velja za osebne poškodbe. Odgovornost za posledično škodo, posredno škodo ali naključno škodo je v celoti izključena. Kupec oziroma stranka podjetja ZELENA GRADNJA d.o.o. se odpoveduje izrecnemu uveljavljanju zahtevkov  za opravljene storitve in škodne primere iz Zakona o odgovornosti do izdelkov. Obvezuje se, da bo takšno opustitev pritožbe in uveljavljanja škode pri podjetju ZELENA GRADNJA d.o.o. prenesel vsakemu nadaljnjemu podjetju.

Stranka se izrecno odpoveduje pobotu katerihkoli terjatev s podjetjem ZELENA GRADNJA d.o.o. nasproti njemu  stoječih zahtevkov.

Izrecno je dogovorjena uporaba materialnega in formalnega prava Hrvaške. Kraj izpolnitve je sedež podjetja, sedež sodišča je neodvisen od zneska v sporu in za to velja sodišče Varaždin, Hrvaška.

V skladu z Zakonom o varstvu podatkov  bomo informacije o naših strankah zmerno elektronsko obdelovali in jih prevzeli v eni datoteki.

Ustni dogovori nimajo pravne veljave. Odpovedi, spreminjanje in dopolnjevanje poslovnih pogojev zahteva pisno obliko in podpis vseh udeleženih strank. To velja tudi za vsakršno odstopanje od te oblike.

S pisnim naročilom stranka potrjuje seznanitev s splošnimi pogoji poslovanja podjetja ZELENA GRADNJA d.o.o.  

Če je en ali več pogojev poslovanja v nasprotju z aktualnim pravnim redom ali je/bo postal neveljaven, ostanejo ostale določbe nespremenjene. Neveljavna določba se nadomesti z veljavno določbo, ki v duhu gospodarnosti čim bolj ustreza cilju.

Izdano septembra 2015.

Dostava izdelka

Info


Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zelena gradnja - Naj bo tudi vaš prostor zelen s pomočjo najkakovostnejšega eko gradbeniškega materiala!
Zelena gradnja - Trava